Eetprobleem

Ruim 40% van de Nederlanders is ontevreden over zijn gewicht. Gelukkig heeft lang niet iedereen een eetstoornis, maar grote kans dat je wel eens bezig bent geweest met een dieet en (een tijdje) een wat moeilijke relatie hebt (gehad) met eten.

Zo’n verstoorde relatie heeft nooit alleen te maken met eten, maar is altijd gekoppeld aan onderliggende emoties.

Als haptotherapeut kijk ik niet naar je eetgedrag, maar naar de onderliggende oorzaken waarom je eet zoals je eet en de gevoelens die je hierbij voelt.
Waarom eet je zoals je eet? Geeft het je controle, kracht, troost, etc.? En waarom wil je bijvoorbeeld afvallen? Heeft dat echt met gezondheid te maken, of heb je het idee dat je dan pas goed genoeg bent, etc.?
Zodra je hier meer inzicht in krijgt, kun je op zoek gaan naar gezonde manieren met deze emoties om te gaan. Het mooiere hieraan is, is dat hierdoor je relatie met eten ook ‘fijner’ wordt en je bijna als vanzelf met meer plezier en gezonder gaat eten (en je in je vel voelen).
Ik begeleid jou graag in dit proces.

Mijn verleden als diëtist helpt om in een inschatting maken of een eet/leefpatroon niet te ‘gevaarlijk’ is. Daarnaast kan ik je helpen of adviseren bij goede en gezonde voedingskeuzes.

Zelf heb ik een verleden met een eetstoornis (boulimia). Grote kans dat ik je ‘gekke’ eettrekjes en eetgedachten dus helemaal niet zo ‘gek’ vind.