Wat doe je bij een haptotherapeut?

 

Wat is haptotherapie precies? Dat is een vraag die ik vaak krijg.
Op mijn website leg ik uit wat haptotherapie is en wanneer het zinvol voor je kan zijn.

Ik merk dat veel mensen niet goed weten wat een haptotherapeut doet en wat je van een behandeling kan verwachten. Hopelijk krijg je door de toelichting op de website een beter beeld of haptotherapie iets voor je kan betekenen.
Nu kan ik je natuurlijk niet via deze tekst ‘aanraken’, maar kan ik je wel enkele oefeningen geven die je zelf thuis kunt doen.
Als haptotherapeut kijk je bij dit soort oefeningen hoe iemand zich beweegt, gedraagt en voelt tijdens zo’n oefening. Hier maak je een cliënt van bewust. Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen hiervan? Op deze manier kun je leren wat hier (on)handig aan is. Dan kun je kiezen of je dit zo wilt blijven doen, of dat je wilt leren/experimenteren het eens anders te doen om te zien wat voor effecten dit voor jou heeft.

Deze oefeningen kun je zelf thuis doen én ervaren wat dit met jouw lijf doet. Voordat je aan de oefening begint sta je even stil… Hoe voel je
je? En wat voel je van je lichaam? Doe dit ook na de oefening. Voel jij verschil voor en na de oefening? Zo ja, wat is er veranderd?

1)      Sta met beide benen op de grond – Rol met een tennisbal onder één voet – sta met beide benen op de grond
2)      Zit op een stoel. Plaats je rechterhand onder je kont. Haal je hand weer weg en ga weer ‘ normaal’ zitten.
3)      Zet een leuk nummer op en dans

Voel je verschil en ben je nieuwsgierig naar wat deze verschillen betekenen en hoe je dit op een gezonde manier kunt inzetten voor jezelf?
Dan kan een haptotherapeut je zeker verder helpen. Wellicht is de workshop iets voor jou of iemand anders die je kent. Daarnaast is het ook mogelijk om op woensdagavond van 18:30-19:30u binnen te lopen in mijn (gratis) inloopspreekuur, waar je terecht kunt voor allerlei vragen.